Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 
GRIPA NAPADLA TUDI SLOVENCE
Posebej nevarne so okužbe pri dojenčkih


V Sloveniji se je pretekli teden povečalo število akutnih okužb dihal in gripi podobne bolezni.

To so sporočili z inštituta za varovanje zdravja. Več je zlasti prehladnih obolenj in okužb z respiratornim virusom. Ta lahko pri dojenčkih in majhnih otrocih povzroča precej hudo okužbo dihal, ki jo je treba zdraviti v bolnišnici.Virus se prenaša kapljično, širi se s kužnimi kapljicami ob kihanju, kašljanju, glasnem govorjenju, lahko pa tudi z dotikom površin, ki so onesnažene z izločki dihal. Število obolelih je v prvem tednu leta znašalo 1.814 na 100.000 prebivalcev.

Strokovnjaki centra za nalezljive bolezni pri inštitutu za varovanje zdravja svetujejo, naj starši poučijo otroka, da si ob kašljanju zakrije usta. Uporabljene papirnate robce naj otroci dosledno odvržejo v koš za smeti ter si pogosto umivajo roke, še posebej, če so prehlajeni in lahko prek rok prenesejo okužbo v okolico.

Zdravstvo, 14. januar 2005 12:57
Ljubljana - RTV Slo


Arhiv aktualnih tem

domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.002s] Ads