Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 
ALKOHOL NEVAREN KOT CIGARETE
V povprečju povzroča štiri odstotke vseh bolezniAlkohol je posredno kriv za približno toliko smrti in bolezni, kot kajenje in visok krvni pritisk, opozarjajo znanstveniki.

Odkrili so namreč, da je alkohol ključen dejavnik pri nastanku približno 60 različnih bolezni, v povprečju pa povzroča štiri odstotke vseh svetovnih obolenj. Kajenje je vzrok za 4,1 odstotka bolezni na svetu, visok krvni pritisk pa za 4,4 odstotka.

Mednarodna ekipa znanstvenikov s stockholmske univerze je ugotovila še, da bi v primeru podražitve alkoholnih pijač za deset odstotkov zmanjšali število obolelih za cirozo jeter za 7 odstotkov pri moških in 8,3 odstotka pri ženskah.

Zdravstvo, 4. februar 2005 20:52
Stockholm - RTV Slo

Arhiv aktualnih tem

domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.002s] Ads