Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 
Prepir med zakoncema ni škodljiv
Če je ženska med prepirom tiho, lahko zboli na srcu
Ženske, ki se prepirajo s svojimi možmi, imajo manj možnosti, da bi zbolele na srcu, trdijo ameriški znanstveniki z bostonske univerze.

Raziskovalci so v sodelovanju s kolegi iz Eaker Epidemiology Enterprises deset let spremljali deset tisoč sodelujočih Massachusettčanov v tovrstni raziskavi.

V njej se je izkazalo, da imajo ženske, ki so večinoma tiho, ko pride do zakonskega prepira ali spora, štirikrat večje možnosti, da bodo umrle zaradi bolezni srca.

Poleg tega so ugotovili, da so tiste predstavnice nežnega spola, katerih služba negativno vpliva na odnose v družini, dvakrat bolj izpostavljene obolenju srca.

Zdi se, da je zakon boljši za zdravje moških, saj so v raziskavi odkrili, da imajo poročeni moški dvakrat manjše možnosti, da umrejo zaradi bolezni srca kot neporočeni.

Po mnenju znanstvenikov bi morali zdravniki usmeriti svojo pozornost na znake zakonskih težav in stresa partnerjev, saj bi tako lahko morebitne srčne bolnike pravočasno usmerili na svetovanje in zdravljenje

Zdravstvo, 23. februar 2005 12:26
Boston - RTV Slo

Arhiv aktualnih tem

domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.003s] Ads