Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 
Nad raka z zgodnjim odkrivanjem
Slovenski teden boja proti raku
V Sloveniji se začenja teden boja proti raku, ki letos poteka z geslom Zadrega je izgovor - ne umrimo zaradi strahu.

Strokovnjaki opozarjajo, da je umrljivost za rakom mogoče zmanjšati le z zgodnjim odkrivanjem raka, zato se je treba že ob prvih simptomih posvetovati z zdravnikom. Zdravniki namreč opažajo, da bolniki po slovenski navadi odlašajo z obiskom pri svojem zdravniku več kot pol leta.

Celotedenske dejavnosti bo odprla novinarska konferenca Onkološkega inštituta, na kateri bodo strokovnjaki onkologi predstavili delo inštituta in vlogo prehrane zdravega človeka in bolnika z rakom, predstavniki zveze in društev pa svoje delo, ki je povezano z osveščanjem javnosti o tej pogosti bolezni.

Zdravstvo, 7. marec 2005 06:51
Ljubljana - RTV Slo

Arhiv aktualnih tem

domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.002s] Ads