Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 
Kako preprečiti predčasen izliv?
Kmalu bo na tržišču prvo zdravilo

Viagra je proti nezmožnosti erekcije, dapoxetine pa proti prezgodnji ejakulaciji. Foto: Reuters

Trideset odstotkov moških, kolikor naj bi jih imelo težave s prezgodnjim izlivom, bo lahko v prihodnje to rešilo s posebnim zdravilom.

Strokovnjaki in znanstveniki so se z novim zdravilom, ki so ga poimenovali dapoxetine hidroklorid, seznanili na letni skupščini ameriške urološke zveze. Zdravilo naj bi povečevalo nadzor nad izlivom, zadovoljstvo in spolno dejavnost.

Če bodo zdravilo odobrile vse pristojne institucije, bo dapoxetine prvo zdravilo, ki bi rešilo težave, povezane s prezgodnjim izlivom. Dapoxetine je v zadnjih dneh končal zadnjo fazo testiranja, rezultati pa so presenetljivi.

Skoraj dva tisoč moških, ki je zdravilo preizkušalo, je izjavilo, da s pomočjo dapoxetina lahko veliko bolje nadzira izliv in da so zaradi tega veliko bolj zadovoljni s kakovostjo spolnega akta.

Sicer pa ima težave s prezgodnjo ejakulacijo med 27 in 34 odstotki vseh moških v različnih starostnih skupinah, kar je veliko več od tistih, ki trpijo zaradi nezmožnosti erekcije (teh je med 10 in 12 odstotki).

Zdravstvo, 26. maj 2005 08:06
New York - RTV Slo

Arhiv aktualnih tem

domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.002s] Ads