Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 
Solarij povzroča kožnega raka
Vsako leto za to boleznijo umre 66.000 ljudi

Zdravstvo, 17. marec 2005 15:57
Ženeva - RTV Slo/STA


Svetovna zdravstvena organizacija je sporočila, da mlajši od 18 let ne bi smeli uporabljati solarijev in se izpostavljati ultravijoličnim žarkom.

Obstajala naj bi večja verjetnost, da kasneje v življenju dobijo kožnega raka. Zadnje raziskave kažejo na neposredno povezavo med uporabo solarijev in kožnim rakom. Solariji lahko sevajo mnogokrat večjo količino UV-žarkov kot poletno opoldansko sonce v večini držav. Učinkoviti ukrepi glede solarijev so sprejeti le v peščici držav.


WHO ocenjuje, da je po vsem svetu vsako leto odkritih okoli 132.000 primerov malignih melanomov, najhujše oblike kožnega raka. Vsako leto zaradi te bolezni in ostalih oblik kožnega raka umre okoli 66.000 ljudi.


Zdravstvo, 17. marec 2005 15:57
Ženeva - RTV Slo/STA

Arhiv aktualnih tem

domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.002s] Ads