Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 
Spremembe na področju bolniških
Uradna predstavitev ministrstva
Minister zavrača očitke o krčenju pravic, saj naj bi 100.000 najrevnejših oprostili plačila dopolnilnega zavarovanja. Foto: RTV Slo

Minister za zdravje Andrej Bručan bo uradno predstavil spremembe zakona o zdravstvenem varstvu, ki je v javnosti že povzročil razprave.

Največje spremembe naj bi bile na področju bolniških odsotnosti, kjer naj bi se nadomestila po 30. dnevu bolniške znižala. Na očitke o krčenju pravic je minister včeraj na Radiu Slovenija odgovoril, da so določene spremembe potrebne, ob tem pa poudaril, da se z novelo predlaga oprostitev plačil za dopolnilno zavarovanje za 100.000 najrevnejših državljanov.


--------------------------------------------------------------------------------
Minister Andrej Bručan je bil gost v oddajah Studio ob sedemnajstih in Pod žarometom.

--------------------------------------------------------------------------------

Minister je včeraj še povedal, da naj bi po novem nadomestilo za poškodbe pri adrenalinskih športih nadomestilo znašalo 50% osnove, pri vseh drugih poškodbah zunaj dela pa 70%, enake v času zdravljenja v bolnišnici in zdravilišču.


Nižje naj bi bilo tudi nadomestilo za čas zdravljenja v bolnišnici. Foto: RTV Slo

Najdaljša bolniška bo trajala 1 leto
Najdaljša bolniška bo trajala leto dni, z možnostjo podaljška za 6 mesecev, najvišje nadomestilo dve povprečni plači v minulem letu, najnižje pa v višine minimalne plače. Podjetniki, samozaposleni, svobodni poklici in kmetje bodo po novem plačevali prispevke od dejanske dohodninske osnove.

Ministrstvo želi obravnavo zakona po nujnem postopku, vendar bo privolilo tudi v rednega, saj želi pravičen zakon.

Zdravstvo, 18. maj 2005 07:57
Ljubljana - RTV Slo

Arhiv aktualnih tem

domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.002s] Ads