Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 
S hojo proti raku
Ženske z rakom na dojki, ki hodijo najmanj eno uro na teden, imajo večje možnosti, da bolezen premagajo, kot tiste, ki se sploh ne gibajo.


Gibanje zmanjša tveganje za umrljivostjo za rakom na dojki

Vendar pa raziskava kaže, da večina žensk, ki se po diagnozi ne gibajo, tvegajo, da bi preživele.

“Dokazano je, da gibanje igra pomembno vlogo pri premagovanju mnogih bolezni, vključno z rakom na dojki,” je povedal glavni raziskovalec Michelle Holmes iz Bostona. “Kakor koli, ugotovili smo, da ženske, ki so fizično aktivne po postavljeni diagnozi, lahko znižajo tveganje za smrt za rakom in ponovitve raka."

Redna telovadba zvišuje možnost preživetja, tako da znižuje proizvajanje estrogena, ki pospešuje rast tumorja v najbolj običajnih vrstah raka na dojki.

Hoja tri do petkrat na teden zmanjša tveganje za umrljivost za rakom za polovico kot pri ženskah, ki se gibljejo samo eno uro na teden ali pa sploh nič.

Chicago | 24.5.2005 | Reuters

Arhiv aktualnih tem

domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.007s] Ads