Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 
Število splavov se je podvojilo


Španke, stare do 25 let, so leta 2003 opravile dvakrat več splavov kot pred sedmimi leti.

Stopnja prostovoljne prekinitve nosečnosti se je namreč od leta 1997 do 2003 povečala za skoraj sto odstotkov, je sporočilo špansko ministrstvo za zdravje.

V Španiji so leta 2003 izvedli 80.000 splavov, kar je 3,45 odstotka več kot leto poprej. Ministrstvo bo z anketo skušalo ugotoviti, s kakšnimi težavami se soočajo Španke pri preprečevanju nezaželene nosečnosti.

Madridski župan je sicer nedavno sprožil polemiko, ko je zahteval dovoljenje staršev za uporabo kontracepcijskih tablet za dekleta, mlajša od 16 let. Izsledki raziskave, objavljene julija 2004, pa kažejo, da se je polovica nosečih španskih mladoletnic odločila za umetno prekinitev nosečnosti.
Madrid | 3.6.2005 | STA

Arhiv aktualnih tem

domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.002s] Ads