Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 
Bakterija mrsa ogroža bolnike

Večinoma se širi prek rok bolnišničnega osebja
Bakterija mrsa se večinoma širi v bolnišnicah in je zelo nevarna.

Na infekcijski kliniki zdravijo devet ljudi, ki so se okužili z zelo nevarno bakterijo mrsa, ali pa so njeni nosilci.

Vsi bolniki so starejši in so jih na infekcijsko kliniko premestili iz drugih bolnišnic in domov za ostarele, je poročala TV Slovenija.

Priporočamo:
TV Slovenija: Prispevek Jelene Aščić

Na infekcijski kliniki se trudijo preprečiti nadaljnje širjenje okužbe, ki se po navadi prenaša z dotikom, vendar pa se ob tem soočajo z velikimi težavami zaradi pomanjkanja kadra in prostora.

Na centru za preprečevanje bolnišničnih okužb so povedali, da v Sloveniji za zdaj število okužb z baketerijo mrsa upada, vendar se lahko to zaradi prostorskih in kadrovskih težav v slovenskih bolnišnicah hitro spremeni.

Bakterija Staphylococcus aureus je patogena bakterija, ki se pogosto naseljuje na človeka, vendar pa po navadi ne povzroča težav. V posebnih okoliščinah lahko povzroči resne okužbe (sepsa, pljučnica), ki ogrožajo življenje. V več kot 95 odstotkih se virus mrse prenaša prek rok bolnišničnega osebja, zato je higiena v teh ustanovah bistvenega pomena

Zdravstvo, 4. julij 2005 20:23
Ljubljana - RTV SLO

Arhiv aktualnih tem

domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.003s] Ads