Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 
Bomo raka zdravili z vitaminom C?
Nova raziskava potrdila stara spoznanja
Uspešni laboratorijski poskusi še ne zagotavljajo uspeha pri zdravljenju ljudi.

Velika količina vitamina C, vbrizganega neposredno v krvni obtok, lahko pomaga v boju proti raku, je pokazala ameriška raziskava.

Do podobnih ugotovitev so znanstveniki prišli že z raziskavami v 70. letih, vendar so kasnejši poskusi to možnost ovrgli, piše spletna stran BBC-ja.

Tokrat je skupina raziskovalcev z inštituta v Marylandu preverila vpliv večje količine vitamina C na devetih rakavih in štirih normalnih celicah. Pri petih obolelih celicah se je možnost preživetja celice zmanjšala za polovico, medtem ko so zdrave celice ostale nepoškodovane.
Znanstveniki opozarjajo, da se je veliko sestavin izkazalo v laboratorijih, ne pa tudi pri uporabi na ljudeh. Kljub temu poudarjajo, da je dokazano, da sadje in zelenjava zmanjšujeta možnost obolenja za rakom.

Zdravstvo, 13. september 2005 15:04
Maryland - RTV SLO

Arhiv aktualnih tem

domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.006s] Ads