Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 
V treh mesecih devet okužb s HIV-om
Okrog 45 obolelih za aidsom ni prijavljenih

Vseh devet okuženih z aidsom v zadnjih treh mesecih je moških.

Po podatkih inštituta za varovanje zdravja je v Sloveniji od leta 1986 za aidsom zbolelo 122 ljudi, okrog 45 pa jih ni prijavljenih.

Okuženih z virusom HIV, ki še niso zboleli za aidsom, je trenutno najmanj 138 ljudi, najbolj prizadeta skupina pa so homoseksualci in uživalci drog.

Med 122 prijavljenimi z aidsom je 106 odraslih moških in 14 žensk ter deček in deklica. Od 1. julija do 30. septembra letos so na inštitutu potrdili tri nove obolele za aidsom in devet okuženih s HIV-om.

V Sloveniji o epidemiji še ne govorimo, morebiten izbruh pa je odvisen od povečevanja števila tveganih oblik spolnega občevanja.

Zdravstvo, 6. november 2005 12:51
Ljubljana - RTV SLO/STA

Arhiv aktualnih tem

domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.002s] Ads