Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 
Želite biti zdravi? Seksajte!
Spolnosti pripisujejo številne učinke, manj znano pa je, da seks odlično vpliva tudi na zdravje, in to na različnih področjih.

Ne samo, da se po spolnosti počutimo srečne in imamo občutek, da bi lahko premikali svet, znanstveniki odkrivajo vse več pozitivnih učinkov spolnosti tudi na področjih, kjer jih morda ne bi pričakovali.


Učinkovito proti žalosti

Ko ste žalostni, si verjetno ne želite spolnosti. Vendar nekateri strokovnjaki trdijo, da je ravno takrat pravi čas, da poiščete toplino v partnerjevem naročju. In čeprav vaša želja ni največja, se potrudite in poskušajte pozabiti na vse. Nikakor se vam ni treba počutiti krive, če boste uživali tudi v obdobju bolečih čustvenih doživetij. Dober seks vas bo sprostil in morda segel tja, kamor prijateljski objem ne more.

Zvišuje odpornost

Ključ do dolgega življenja je zdrav imunski sistem in k temu lahko veliko pripomore tudi redna spolnost. Vzburjenje, vznemirjenje in fizično sproščanje seksualne energije poveča naravne sposobnosti imunskega sistema, da se brani pred boleznimi. Zato dobesedno velja, da redna spolnost skrbi za vaše zdravje boljše kot tablete in sirupi.

Glavobol je preteklost

Čeprav je priljubljen izgovor žensk, ki se želijo izogniti spolnosti, da jih boli glava, pa si lahko prav s seksom odpravite glavobol. Pri spolnosti se sprošča napetost v mišicah in pospeši se krvni obtok, tudi v glavi. Telo proizvede več endorfina, hormona sreče, zato se glavobol umiri in večkrat tudi popolnoma izgine.

Za boljšo samozavest

Osrečujoča spolnost sprošča občutke sreče in utrjuje samozavest, a le takrat, ko si tega želimo in s pravim partnerjem. Če se spustite v spolnost zaradi spolnosti same, temu večkrat sledi občutek praznine in slaba volja, posledično pa se znižuje tudi naša samopodoba.
Če nimate partnerja, se nikar ne odrecite samozadovoljevanju. Dovoljuje nam, da se osredotočimo samo nase in tako utrjujemo poznavanje lastnega telesa, s tem pa tudi samozavest.

Z njim lahko premagamo PMS

Veliko žensk ugotavlja, da lahko seks ublaži napetost, ki jo povzroča predmenstrualni sindrom (PMS). Če si ga takrat privoščimo v polni meri, smo manj slabovoljni, občutimo manj nihanj razpoloženja in manj bolečin v mišicah.
S pomočjo spolnosti pa lahko premagamo tudi boleče menstruacije, saj se krči ublažijo in splošno počutje se izboljša.

Krepi srce

Za zdravo srce moramo paziti na pravilno prehrano, redno telesno vaditi in se izogibati stresu. K temu seznamu pa lahko dodamo tudi redno spolnost, ki bo prav tako veliko prispevala k zdravju vašega srca, saj bo krepila njegovo moč in pospešila pretok krvi po telesu.

Proti nespečnosti

Pri seksualni aktivnosti se sprošča serotonin, hormon, ki se sicer sprošča med spanjem, zato smo po seksu velikokrat utrujeni. Zdrava spolnost zato gotovo pripomore tudi k trdnejšemu spancu, posebej če zaspimo v objemu svojega ljubljenega.

M. M.

Arhiv aktualnih tem

domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.002s] Ads