Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Silvia Samarin Lovrič, dr.med.
specialist internist

Silvia Samarin Lovrič je rojena leta 1971 v Nemčiji. Medicino je študirala na Medicinski fakulteti Univerze v Zagrebu, kjer je leta 1996 diplomirala. Pripravništvo je v celoti opravila sprva na Hrvaškem, nato pa je leta 1997 nadeljevala s sekundarijatom v SB Novo mesto. Leta 1998 je začela opravljati specializacijo iz intrene medicine v SB Brežice, leta 1999 pa je dobila mesto specializanke interne medicine na Kliničnem oddelku za kardiologijo Kliničnega centra v Ljubljani, kjer je zaposlena še danes. Specialistični izpit iz interne medicine je opravila leta 2002.

Še kot študentka se je leta 1995 izobraževala iz kardiologije na Univerzitetni Kliniki v Mainzu. Po diplomi je izobraževanje iz kardiologije v tujini nadaljevala: leta 1997 na Univerzitetni Kliniki v Muenchnu, leta 2000 na Imperial College v Londonu in leta 2001 na Univerzitetni Kliniki v Dresdenu.

Poleg tega se ukvarja z raziskovalnim delom. Je član raziskovalne skupine Kliničnega oddelka za kardiologijo, raziskovalne skupine Klinike za nuklearno medicino, raziskovalne skupine Kliničnega oddelka za kardivaskularno kirurgijo in raziskovalne skupine Instituta Jožef Stefan Ljubljana.

V letu 2005 je opravila doktorat z naslovom "Variabilnost elektrokardiograma po presaditvi srca".

Udeležuje se kongresov s področja kardiologije in je objavila več znanstvenih del.

Pod mentorstvom prof. Marjana Pajntarja se ukvarja tudi z medicinsko hipnozo in je ena od pobudnikov ustanovitve Društva za medicinsko hipnozo Slovenije (v ustanavljanju).

domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.001s] Ads