Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Kirurška obolenja trebuha
vprašanje: Težave z uriniranjem
avtor: anonimno datum: 19.02.2002 12:35
Spoštovani!

Moj mož je star 44 let in opaža že več let, da mora večkrat na vodo, kot je to normalno. Kakšne dneve je vse v redu, kakšen dan pa mora zelo velikokrat iti na vodo. Pri tem ne čuti nobenih bolečin ali pekočin. Zadnje čase opažam, da zelo težko drži vodo, če je stranišče zasedeno, mora iti kar v kopalno kad. Že kar nekaj let pa opažam, da mora med vožnjo ustaviti avto, ne more zdržati do doma, pa četudi je do tja samo še nekaj minut. Mislim, da to ni normalno za njegova leta. Ker sam noče k zdravniku, Vas sprašujem, ali bi morala bolj pritisniti naj, da bi vendarle šel na pregled?

Za odgovor že vnaprej hvala.

Lepo Vas pozdravljam.
 
odgovor: Težave z uriniranjem
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 19.02.2002 14:43
Spoštovani!
Težave, ki jih opisujete kažejo na težave s prostato. Veliko moških ima ob prehudu v srednja leta težave s prostato, saj ta začne rasti. Zdravljenje je uspešno in nujno, saj se bodo težave le slabšale in same od sebe ne bodo izginile. V njegovih letih gre skoraj zagotovo za benigno obolenje, vendar le z določitvijo antigena PSA v krvi in ultrazvočnim pegledom lahko to zagotovo potrdimo. Svetujem čimprejšnji pregled pri urologu.
lp
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.052s] Ads