Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Interna medicina
vprašanje: pljučni zastoj
avtor: peter datum: 20.02.2002 20:01
Spoštovani.
Na rentgenogeramu pljuč je viden zastoj. V predelu lev. spod pljučnega režnja je vidno nehomogeno zasenčenje, kar je lahko tudi posledica zastoja ali vnetnega infiltrata. Diafragma je viden gladka. f.e. sinusa prosta. Srce v celoti povečano. Aorta sklerozirana.
To je bil izvid. Pri kašljanju je bilo v slini vidna sled kapljice strjene krvi (malo) . Sedaj ne več.Hvala za odgovor ! !
 
odgovor: pljučni zastoj
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 21.02.2002 08:06
Spoštovani!
Potreben bo pregled pri internistu, najbolje pulmologu. Potrebno je namreč še z drugimi preiskavami (pregled krvi,..) ter kliničnim pregledom (poslušanje pljuč-avskultacija) ugotoviti vzrok za spremembo na pljučih. Po izvidu sodeč imate tudi težave s srcem, najverjetneje tudi povišan krvni pritisk (zato je srce razširjeno), potrebno bo jemati zdravila.
lp
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.014s] Ads