Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Interna medicina
vprašanje: pekoč požiralnik,slabost
avtor: anonimno datum: 26.06.2001 11:56
Pozdravljeni,
zadnje čase imam težave s požiralnikom. Imam občutek, da imam vnet požiralnik. Rahlo me peče. Poleg tega mi je slabo in sem brez apetita. Tudi odvajanje je bolj pogosto. Pred tremi leti sem imela rano na dvanajsterniku zaradi bakterije. Ali je možno, da se bakterija vrne. Do sedaj nisem imela težav s požiralnikom in sem imela dober apetit. Pred meseci sem imela daljše obdobje povišano telesno temperaturo do 37,5, vendar vzrok ni bil pojasnjen. Opravila sem rentgensko slikanje pljuč ter ultrazvok trebušnih organov, odvzeli so mi kri. Vsi rezultati so v redu. Velikokrat sem živčna brez razloga, vsaka bolezen me popolnoma iztiri, ker vedno vidim najslabše. Želim iz tega začaranega kroga vendar mi to nikakor ne uspe. Ali je mogoče, da živčni sistem vpliva na izločanje kisline in nadalje na slabost, ter na telesno temperaturo. Stara sem 30 let, imam enega otroka, ter urejene družinske in službene razmere.
Hvala za odgovor.
 
odgovor: pekoč požiralnik,slabost
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 02.07.2001 07:51
Spoštovani,
težave, ki jih opisujete so lahko posledica refluksnega ezofagistisa, pri katerem kislina iz želodca sili v požiralnik, ga draži (peče zgaga). Niste navedli kdaj so težave najhujše, ko ležite, stojite, med spanjem,...Živčni sistem vpliva na izločanje kisline v želodcu, tudi okužba s bakterjo Helikobakter se lahko ponovi. Svetujem vam, da opravite gastroskopijo ali vsaj pregled pri gastroenterologu.
lp
as.mag.Boštjan Mlakar,dr.med
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.026s] Ads