Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: osmice-preozka celjust?
avtor: ajša datum: 05.03.2002 19:56
Pozdravljeni!

Pisem vam v zvezi z modrostnimi zobmi, ki mi ze nekaj let (stara sem 27 let) po malem ˝lezejo ven˝, vendar, razen desno zgoraj, se nobeni osmici ni uspelo predreti dlesni. Osmica desno zgoraj mi bo rastla v lice (tako je rekla zobozdravnica), zaradi osmice desno spodaj pa se mi je sedmica premaknila posevno. Tako zgoraj kot spodaj mi zobe pritiska proti sredini, nekaj zob se je ze premaknilo iz prvotne lege. Glede na to, da za sedmicami zgoraj ni prostora za normalo rast zob, pa tudi spodaj ga je bolj malo, me zanima, kaj je bolj smiselno: da pocakam, da mi osmice zrastejo do konca, ceprav v lice in mi pri tem ˝premikajo˝ostale zobe ter jih dam nato spuliti ali operacija vsake osmice posebej, pri cemer bi mi razrezano dlesen nato zasili, kar bi se verjetno tudi prej zacelilo (vem za zobozdravnika, ki opravlja tak poseg). Ali je mozno, da bi pri puljenju osmic prislo do kaksnih komplikacij pri celjenju in ali je to celjenje dolgotrajno? Ker me modrostni zobje zaradi bolecin ze posteno motijo, bi rada stvar cimprej na najboljsi nacin uredila.

Ze vnaprej hvala za strokoven nasvet.

Ajša
 
odgovor: osmice-preozka celjust?
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 12.03.2002 20:15
Spoštovana!
Čim prej se "znebite" motečih mudrostnih zob. Če je sedemica
karozna ali zdravljena in če je osmica v ugodni legi, lahko se odstrani sedmica, da se dobi prostor za osmico.
Težave pri celjenju so vedno možne (v ustih rano zaliva slina, tekočina katero pijemo, hrana...), ampak hitro minejo (v 7-14 dneh).
Lep pšozdrav, mag. Nenad Mehle, dr.stom.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.042s] Ads