Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Dermatologija
vprašanje: Pekoča koža
avtor: anonimno datum: 02.07.2001 13:37
Pred tremi meseci mi je zdravnik predpisal tablete Primotren,zaradi težav z ledvicami.Po zaužitju 3. tablete pa mi je zvečer ,ko sem šla spat,začela peči koža po celem telesu.Takoj sem prenehala z jemanjem.Alergolog je ugotovil občutljivost na Primotren in nič drugega.Sedaj jemljem Claritine,toda bolj malo pomagajo.Stanje se zelo poslabša,če jem suho meso,sladkarije,mleko,margarino.Ko koža peče le-ta ni rdeča, ampak je normalne barve.Stara sem 65 let.Za odgovor se Vam najlepše zahvaljujem.
 
odgovor: Pekoča koža
avtor: asist. Larisa Stojanovič, dr.med. datum: 03.07.2001 17:37
Draga bralka,
vec podatkov bi me zanimalo: ali vas pece vsa koza, vas morda le srbi, so pridruzene se kozne spremembe, ali jemljete se kaknsa druga zdravila oz. ste zdravi , kdaj ste nazadne pregledali kri? Ali vas morda koza pece po tusiranju s toplo vodo? Pece se koga v druzini?
Kako je alergolog ugotovil alergijo , vam je napravil teste?
Svetujem vam obisk pri dermatologu , ki bi opravil teste na alergene tako tiste , ki jih zauzijete kot tiste , ki jih morda vdihavate.S seboj prinesite tudi izvide krvi( jetrne teste, diferencialno belo krvno sliko , hemogram , elektrolite).Nekaj dni pred pregledom ne uzivajte Claritina in podobnih zdravil.
Veckrat pece le suha koza , zato vam svetujem , da za higieno uporabljate le trda blaga mila , ter takoj po tusiranju vtiranje mastno kremo v se rahlo vlazno kozo.Obcasno si privoscite oljno kopel.Glede jemanja zdravil se bo odlocil zdravnik dermatolog.Pijte tekocino-vodo , vsaj liter dnevno. Ob tem predvidevam , da niste srcni bolnik.
Pozdrav
Asist.Larisa Stojanovic, dr.med.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.02s] Ads