Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Interna medicina
vprašanje: gastroezofagalna refluksna boleze
avtor: anonimno datum: 10.03.2002 10:01
Problemi so se začeli, pred štirimi leti z napadom dušenja in slabostjo. Do današnjega dne sem opravil že 14 gastroskopij. Pri prvi gastroskoiji so mi ugotovili sam rahlo vnetje želodca in prisotnost bakteriej helikobakter. Po opravljeni kuri antibiotikov na ponovni gastroskopiji - le ta ni bila več prisotna. Vendar problemi so se nadaljevali kljub jamanju tablet (ultop, ortanol,sedaj controlog). Sicer me zgage nimam, imam pa nadape dušenja, ki ga spremlja napihovanje zelodca,krč v delu pod adamovo jabolko,imam občutek da ne morem požirat hrano,močni vetrovi, napad traja do 2 uri (pogostejši so zvečer).Napad se neha navadno ko pride do refliksa kopletne hrane iz zelodca (če spijem toplo meko ob napadu se napad neha prej z povračanjem mleka).
Pozabil sem povedati,da so mi na zadnjih gastroskopija ugotovili refluksno golezen II stopnje (vidne že tidi 2 erozije). Gastroenorolog mi je podal mnenje, da obstajata dve poti za zdravljenje:
-trajna terapija v Contrologom 1 tableta zjuraj
-laproskopska fundoplikacija želodaca.

Zanima me ,kar so ob napadu krča(verjetno požiralnik ?) in dušenju ne morem pomirit (večkrat sem že bil pri dežurnem zdravniku-navadno dobil pomirjevala) ali lahko vzamem pomirjevala (helex).
Kakšne so možnosti(%), da bo po opraciji boljše in kakšno problemi se lahko pojavijo po takšni operciji (zvedel sem, da želodec samo obrneji za 180 stopinj in s tem zmanjšajo prepust kisline in ostalih sokov v požiralnik).
-trajna terapija

Prosim Vas za nasvet, ker nevem več kako se bi pomagal (nimam več nobne volje do ničesar).

Gogi (35 let)

 
odgovor: gastroezofagalna refluksna boleze
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 15.03.2002 06:56
Spoštovani!
Svetujem vam pregled pri torakalnem kirurgu, ki se ukvarja s kirurškim zdravljenjem refluksa, on vam bo namreč najlažje pojasnil rezultate operativnega zdravljenja.
lp
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.035s] Ads