Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Splošna in družinska medicina
vprašanje: borelioza2
avtor: suzana datum: 13.03.2002 20:54
Zahvaljujem se vam za prijazen odgovor.
Prosila bi vas, če mi lahko poveste, ali bolečine v glavi, hrbtenici,.. po prejeti terapiji minejo oz. s kakšnimi sredstvi jih je mogoče ublažiti. Mami sedaj dajejo Naklofen, vendar ji ne pomaga kaj dosti, še vedno ponoči ne spi, pravi, da je zelo živčna. To se vleče že štiri mesece in bojim se najhujšega. Sedementacija se ji je sicer izboljšala (25), vendar je še vedno zelo slabotna. Ne vemo več, kam bi jo napotili, da bi ji ublažili bolečine in jo spravili k sebi.Ali je pri boreliozi umrljivost velika? Nekje sem prebrala, da bolečine in nespečnost kljub močnim zdravilom ne minejo. Kaj se potem zgodi s temi ljudmi, ali jih pustijo, da umrejo od bolečin?

Lep pozdrav in še enkrat hvala.
 
odgovor: borelioza2
avtor: Franci Beigot, dr. med. datum: 17.03.2002 20:06
Spoštovana Suzana,
glede na to, da je moč s sodobnim kombiniranim zdravljenjem večino pacientov lepo pozdraviti, bodimo optimisti. Zdravljenje bolezni v tem stadiju traja dalj časa. Krvni parametri, kot navajate, kažejo dobro. Zaupajte zdravnikom, ki mamo zdravijo; povejte jim svoja opažanja – s tem jim boste v veliko pomoč. Samo lečeči zdravnik vam bo znal povedati, če mami lahko dodajo kakšno zdravilo za trenutne težave (pač glede na sedanje stanje, izvide in morebitne pridružene bolezni).
Mami želim skorajšnje okrevanje in vaju lepo pozdravljam !
Franc Beigot, dr.med.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.012s] Ads