Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Splošna in družinska medicina
vprašanje: glavoboli-drugič
avtor: Evelin datum: 14.03.2002 09:47
Pozorno sem prebrala vaš odgovor, ki ste mi ga posredovali 12.03.2002 in se vam zanj iskreno zahvaljujem. Ker vseeno ne bi rada pričela z jemanjem tablet amyzol, vas prosim, da mi poveste s kakšno tehniko sproščanja bi obvladala svoj glavobol in kako se jo naučiti.

Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!
 
odgovor: glavoboli-drugič
avtor: Franci Beigot, dr. med. datum: 17.03.2002 20:05
Spoštovana Evelin,
res je, da boste v revijah in drugod našli opise na stotine različnih tehnik sproščanja. Pa vsa stvar sploh ni tako zapletena. Pomembno je, da se na nek način sprostimo telesno in psihično. Telesno napetost lahko odlično sprostimo že z mirnim, neobremenjenim sprehodom v naravi, gozdu in pri tem zavestno pozabimo na vsakdanje skrbi. Svoje misli sprostite ob lepoti narave. Odlično se boste telesno sprostili ob kakšnem vam ljubem športu ali pa preprosto z nekaj telesnimi, gimnastičnimi vajami. Psihično se sprostite tako, da se naučite odvaditi se imeti skrbi; da se izognete nervozam vsakdanjega življenja; da živite sproščeno življenje - ne glede na to, v kakšnem tempu živite; da verjamete vase in v vse kar delate;…(po Normanu Pealu). Ob večjih napetostih in čustvenih obremenitvah pa je kljub vsemu včasih potrebna pomoč psihologa ali psihiatra.
Lep, neobremenjen dan vam želim !
Franc Beigot, dr. med.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.012s] Ads