Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Splošna in družinska medicina
vprašanje: krvni tlak
avtor: anonimno datum: 15.03.2002 07:35
Običajno imam nizek pritisk, v najboljših primerih 100/70. Le-ta pa je velikokrat še nižji (90/60 ali manj). Glede na to, da padec spremljajo tudi glavoboli, me zanimajo vzroki in načini, kako to spraviti v normalno (za mene) stanje. Pa še eno vprašanje: velikokrat se zgodi, da sta obe vrednosti tudi zelo skupaj (npr.85/70). Zato vprašanje, na kakšne stvari moram biti pozorna, kakšne so nevarnosti. Dodaten podatek: stara sem 35 let.
Vnaprej hvala.
 
odgovor: krvni tlak
avtor: Franci Beigot, dr. med. datum: 17.03.2002 20:03
Spoštovana obiskovalka,
samo nizke vrednosti izmerjenega krvnega pritiska vam naj ne delajo skrbi. Samo v primeru, ko vam nizek krvni pritisk povzroča tudi večje težave (vrtoglavica, glavobol,…) ga poskušamo nekoliko popraviti. Včasih pomaga že, če si obraz omočimo s hladno vodo. Pomaga tudi nekaj več popite hladne tekočine; če imamo pretežno sedeče delo, si privoščimo občasno nekaj telesnih vaj; poleti je dobrodošla hladna prha in podobno. Če nizek pritisk kljub vsemu spremljajo večje težave in glavoboli – je na mestu poskusiti zdravilo Ditamin ali Effortil. Izmerjene vrednosti sistoličnega in diastoličnega krvnega pristiska, ko sta si ti vrednosti zelo blizu, vas ne smejo skrbeti. Ne gre za dejanske vrednosti, ampak le za vrednosti, kot smo jih zaznali z aparatom in so odvisne od več parametrov (tip aparata, naše zaznavanje, če je aparat s stetoskopom, mesto tipala, globina žile, ….)
Lep pozdrav !
Franc Beigot, dr. med.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.015s] Ads