Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Interna medicina
vprašanje: Bolecine pod rebrnim lokom - pono
avtor: anonimno datum: 03.07.2001 09:32
Se opravicujem, ker sem pozabil na bistvene informacije. Star sem 25 let, nekadilec, in kasljam kake 3 tedne. Bolecine so se pojavile pred dobrima dvema tednoma. Zaradi tega sem bil pri zdravniku, ki je na podlagi rentgenskih slik izkljucil poskodbe reber in moznost bolezni pljuc. Natancne diagnoze mi ni znal postaviti, rekel je le, da bo cas pozdravil zadevo. Osebno sem imel obcutek, da se je bolecina pojavila kot posledica zelo pogostega kihanja zaradi vnetja nosne sluznice (ta zadeva je sedaj pozdravljena). Po tem, ko se je pojavila bolecina, pa se je pojavil tudi intenzivnejsi moker kaselj. Bolecina je pocasi pojenjala, vceraj pa sem med kasljanjem dobil obcutek, kot da mi je v levem delu prsnega kosa nekaj pocilo, bolecina pa se je razsirila tudi na bocni in hrbtni del. Udaril se nisem nikoli, bolecin v trebuhu nimam, ta bolecina se pojavlja le med kasljanjem, kihanjem in katerimkoli drugim napenjanjem trebusnih misic. Krvi mi niso pregledali. Sicer se pocutim dobro.
 
odgovor: Bolecine pod rebrnim lokom - pono
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 03.07.2001 09:44
Pozdravljeni,
pri kašljanju uporabljamo mišice, ki običajno bolj počivajo, zato se je bolečina pojavila zaradi njihove "obremenitve". Vzrok za kašelj pa še vedno ne poznava, lahko da se je vnetje iz zgornjih dihal (nosu) preselilo v spodnja dihala, lahko je vzrok alergija....
Ponovno obiščite zdravnika, ki bo z avskultacijo (poslušanje dihanja) ocenil vaše stanje, tudi pregled krvi lahko oceni ali gre za vnetje ali alergijo. Morda vam bo predpisal kaj za blažitev kašlja ali alergije.
lp
as.mag.Boštjan Mlakar,dr.med
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.016s] Ads