Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Interna medicina
vprašanje: zelodec
avtor: B. datum: 20.03.2002 14:01
Spostovani!

V rubrikah, ki so podane nisem zasledila bolezni zelodca. Ne vem, ce sem izbrala pravega zdravnika, da mu zastavim nekaj vprasanj. V kolikor mi odgovorov na vprasanja ne morete odgovorit, Vas prosim, da mi navedete ime zdravnika, ki bi lahko na vprasanja odgovoril.
Moz ima tezave z zelodcem. Ker je podjetnik je zelo stresno obremenjen. Stres povzroca bolecine v zelodcu. Caj za zelodec ne pomaga, ker so bolecine po zauzitju se vecje. Pozitivno delujejo samo tablete Rutacid, vendar ne zmeraj.
Bil je na gastroskopiji. Ugotovili so, da ima malo povecano kislino.

Prosim Vas za nasvet, kako naj mu olajsam bolecine v zelodcu.

Zahvaljujem se Vam ze vnaprej.

Lep pozdrav!
Bojana
 
odgovor: zelodec
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 21.03.2002 07:05
Spoštovani!
Svetujem, da ponovno obišče zdravnika. Obstajajo močnejša zdravila, ki zavrejo pretirano izločanje želodčne kisline (predpišejo se le na recept).
Smiselen bi bil tudi ultrazvok trebušnih organov, saj so lahko vzrok težavam tudi žolčni kamni.
lp
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.015s] Ads