Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Splošna in družinska medicina
vprašanje: pokostnica
avtor: Brigita datum: 21.03.2002 17:00
Zaradi bolečin, ki se pojavijo na notranji strani goleni med in po teku, sumim, da imam vnetje pokostnice. Po teku imam tudi občutek toplote na tem mestu. Noge si masiram z mio sprayem, vendar se bolečina ponovi ob vsakem teku. To se mi je že večkrat pojavilo, tako da sem morala s tekom že večkrat prenehati za dalj časa. Kako se da to pozdraviti in ali je nujno prekiniti s tekom (rekreativno, trikrat tedensko)? Najlepša hvala za odgovor.
 
odgovor: pokostnica
avtor: Franci Beigot, dr. med. datum: 21.03.2002 20:56
Spoštovana Brigita,
bržkone gre za bolečine, ki nastanejo zaradi poškodbe golensih mišic v zadnjem in notranjem delu goleni, ki pri teku dvigajo peto tik pred odrivom s prsti. Te bolečine nastanejo najpogosteje zaradi teka po prodnati, asfaltni ali betonski podlagi in se poslabšajo pri pretiranem obračanju stopala navznoter. Najprej so boleče le kite, če pa tečemo naprej, so lahko prizadete tudi mišice. Opustitev teka in ukvarjanje z drugimi vrstami vadbe, dokler bolečina med tekom ne izgine je, žal, »zakon«. Izogibajte se teka po trdnih površinah.
Lep pozdrav in še veliko zadovoljstva ob tekih !
Franc Beigot, dr. med.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.011s] Ads