Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Interna medicina
vprašanje: bolecina
avtor: anonimno datum: 22.03.2002 16:06
Pred kratkim so mi opravljali preskave na CT in MR ju zaradi tumorja na jetrih. Pred tem nisem imela nikakršnih težav oz. bolečin, imela pa sem grozen strah pred preiskavo in od takrat naprej se mi pojavljajo bolečine pod rebri, na desni strani trebuha in na dotik tudi v dvanajstniku. Vsaka napačna hrana mi poveča težavo.
Ali je lahko to od živcev?

hvala za odgovor
 
odgovor: bolecina
avtor: Andreja Cokan, dr. med. datum: 02.04.2002 09:43
Spoštovani!
Možno je, da imate razjedo na želodcu ali dvanajstniku. Stres lahko prispeva k nastanku razjede poleg drugih dejavnikov, kot so: nesteroidna protivnetna zdravila, okužba z bakterijo Helicobacter pylori,... Diagnozo ugotovimo z endoskopijo zgornjih prebavil. Bolečina, ki je pekoča, se lahko pojavlja pod desnim rebrnim lokom in v ledjih desno, ugotovimo pa tudi občutljivost v žlički desno nad popkom ali ob njem. Lahko vas boli pod desnim rebrnim lokom tudi zaradi vaše osnovne bolezni. Vaš zdravnik vam bo napisal ustrezna zdravila. Potrebno se je izogibati koncentriranemu alkoholu, cigateram in zelo močnim začimbam ter vsaki hrani, ki vam povzroča težave. Previdno tudi z zdravili proti bolečini(nesteroidnimi antirevmatiki).
Lep pozdrav!
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.026s] Ads