Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Kirurška obolenja trebuha
vprašanje: varikokela
avtor: Jana datum: 25.03.2002 09:18
Sin je star 13 let. V lanskem letu se mu je na levi strani pojavila varikokela, ki se mu je že malce povečala. Urolog je predlagal operacijo. Ker se operacije bojim tako jaz kot sin me zanima, če je pri takih fantih operacija resnično potrebna in kakšne posledice bi lahko bile, če se za operacijo ne bi odločili. Slišala sem, da take operacije opravljajo laparoskopsko v bolnišnici Slovenij Gradec. Zanima me, če jih na tak način opravljajo tudi v drugih bolnišnicah v Sloveniji.

Za odgovor se Vam prav lepo zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam.
 
odgovor: varikokela
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 30.03.2002 15:35
Spoštovani!
Varikokela so razširjene venske žile v predelu mošnje, verjetno fanta motijo, občasno bolijo. Žal je zdravljenje le operativno, izginile same ne bodo. Kolikor mi je znano laparaskopsko operirajo v SG in v Izoli. Osebno vam priporočam laparaskopsko operacijo v SG, saj so na področju laparaskopske urologije med najboljšimi v evropskem merilu.
lp
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.078s] Ads