Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Splošna in družinska medicina
vprašanje: glavobol
avtor: anonimno datum: 26.03.2002 00:48
Pozdravljeni!
Z redno fizično aktivnostjo sem pričela na fakulteti (pred petnajstimi leti). Že med aktivnostjo se je vsakič pojavil glavobol, ki pa ni bil tako močan, da bi zahteval prekinitev vadbe in le nekajkrat sem zaradi njega posegla po analgetikih. Ker sem vedno vadila zvečer, je glavobol do jutra že minil.
Enake težave sem opažala po obisku savne, vendar so v tem primeru postale bolečine prehude in sem po nekaj letih obiske savne opustila, z redno telesno vadbo pa nadaljevala do prvega poroda ( pred štirimi leti).
Pred petimi meseci sem prenehala dojiti tretjega otroka in se po štirih leti zopet poskusila ukvarjati s športom. Tudi sedaj imam glavobole, vendar veliko hujše. Sprva sem to pripisovala popolnemu pomanjkanju kondicije, zato sem vztrajala pet mesecev. Kondicija se je povrnila na stanje pred porodi, vendar glavobol ni minil, postal je neznosen. Poskusila sem več športov (tek, aerobika, feetnes, kolesarjenje), vadbo prestavila na jutranji čas, jo s štirih omejila na dva dni v tednu, glavobol pa vztraja in opažam ga že po napornejših gospodinjskih delih, intenzivnejši hoji in včasih po spolnem odnosu.
Med nosečnostmi sem dobila krčne žile, ki sem jih že dvakrat sklerozirala, tri leta jemljem Vobenol, drugih zdravstvenih težav nimam.
Zaradi opisani težav sem obiskala zdravnika, ki mi je opravil EKG in krvne izvide, vendar je vse v mejah normale.
Prosila bi za vaše mnenje in nasvet glede opisanih težav.
Hvala in lep pozdrav
Marjana

P.s.: Stara sem 35 let.
 
odgovor: glavobol
avtor: Franci Beigot, dr. med. datum: 01.04.2002 01:13
Spoštovana Marjana,
glavobol, kot ga opisujete, zahteva nadrobnejšo obravnavo in dodatne preiskave. Pogovorite se z vašim zdravnikom.
Lep pozdrav !
Franc Beigot, dr.med.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.012s] Ads