Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Splošna in družinska medicina
vprašanje: mumps
avtor: Danilo datum: 26.03.2002 09:15
V zgodnji mladosti, pri štirih letih, sem prebolel skupaj z bratom dvojčkom mumps (dvojajčna). Pri njem bolezen ni bila problematična, sam pa sem moral v bolnišnico na zdravljenje (v spominu imam tudi nekašno obsevanje s \svetilko\). Sedaj imam 32 let in se z ženo trudiva imeti otroka pa nama ne uspe. Zanima me v koliki meri lahko vpliva mumps na plodnost? Ali lahko pri štirih letih že pride do vnetja testisov, podatka o morebitnem vnetju testisov namreč nimam?
Vse bolj me preveva strah, da je bolezen pustila trajne posledice. Pri bratu dvojčku bolezen na plodnost očitno ni vplivala saj ima dva otroka, spočeta po naravni poti.
 
odgovor: mumps
avtor: Franci Beigot, dr. med. datum: 01.04.2002 01:14
Spoštovani Danilo,
vnetje testisa se začne s hudimi bolečinami v modu, ki tudi močno oteče. Takega vnetja se bi zagotovo spomnili. Vnetje se tudi redkokdaj pojavi pri dečkih, ki so mlajši od 14 let. Poleg tega je pogostnost neplodnosti celo pri obojestranskem vnetju testisov majhna. Vzrok neplodnosti bo verjetno drugje.
Lep pozdrav !
Franc Beigot, dr.med.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.019s] Ads