Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Splošna in družinska medicina
vprašanje: Izraščena kost
avtor: Darja datum: 26.03.2002 11:23
Ob palcih na stopalih imam močno izraščene kosti, palci se mi bolj in bolj krivijo navznoter, kost pa izrašča navzven. Zaradi tega imam vedno več problemov pri nakupu čevljev. Nekje sem prebrala, da je to možno operirati. sedaj me pa zanima, koliko časa traja okrevanje po tej operaciji, ali se stanje potem izboljša oz. če se spet lahko poslabša? Ali sem plačnik sama? Koliko časa se čaka na tako operacijo itd. Stara sem 23 let, izraščena kost pa je verjetno podedovana, saj jo ima že mami.
 
odgovor: Izraščena kost
avtor: Franci Beigot, dr. med. datum: 01.04.2002 01:16
Spoštovana Darja,
deformacija palca na stopalu je običajno posledica neprimerne obutve. Ko se deformacija še razvija, se jo da ustaviti s posebnimi vajami, tudi z opornicami za nošenje ponoči in s pravilno, široko obutvijo. Kasneje je potrebna operacija. Operacija je zapletena. Odpraviti je potrebno nepravilnost na kosti, odstraniti sklepno ovojnico in nato prestaviti kite. Neredko je nato potrebna imobilizacija za nekaj tednov. O primernosti operativnega zdravljenja se boste pogovorili z ortopedom. Samoplačnik ste v primeru, ko gre za poseg zgolj zaradi estetskega videza.
Lep pozdrav !
Franc Beigot, dr. med.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.017s] Ads