Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Splošna in družinska medicina
vprašanje: bolečine v zapestju
avtor: anonimno datum: 26.03.2002 12:46
Stara sem 30 let in delam z računalnikom. Imam bolečine v torakalnem predelu hrbtenice. Te so včasih močnejše včasih milejše. Kakšnih 14 dni nazaj pa me je začelo boleti desno zapestje. Z roko se ne smem niti nasloniti, če z zapestjem krožim, pa mi v njem škriplje. Desno roko imam še posebej zjutraj nekoliko zatečeno. Ali bolečine v zapestju izvirajo iz obolele hrbtenice in kaj naj storim? Hvala za odgovor in lep pozdrav!
 
odgovor: bolečine v zapestju
avtor: Franci Beigot, dr. med. datum: 01.04.2002 01:21
Spoštovana obiskovalka,
bolečine v zapestju so bržčas posledica vnetja kitnih ovojnic v predelu zapestja. Kite v zapestju se pogosto vnamejo zaradi preobremenitve, ponavljajočih se gibov in pritiskov. Koristen je počitek, imobilizacija in topli obkladki (ali hladni – kar vam bolj ustreza). Nekatera zdravila (brufen, aspirin,..) ublažijo bolečine in vnetje.
Lep pozdrav !
Franc Beigot, dr.med.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.021s] Ads