Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Splošna in družinska medicina
vprašanje: bolečine v križu
avtor: anonimno datum: 28.03.2002 12:47
Spoštovani!

Imam vprašanje glede bolečin v hrbtenici. Sicer sem stara 27 let, vendar imam že dobre tri leta probleme s hrbtenico. Začelo se je s tem, da sem se iz sklonjenega položaja na hitro dvignila in takrat me je v križu zabolelo. V naslednjih parih urah sem dobila kar nekaj injekcij proti bolečinam, nisem mogla iz avta zaradi bolečin in potem sem za več kot dva tedna obležala. Potem sem tri dni dobivala blokade v spodnji del hrbtenice (vsak dan eno blokado), direktno v živec med vretenci- kolikor sem takrat razumela... Stanje se je izboljšalo le toliko, da sem lahko počasi hodila in se vsaj kolikor toliko normalno premikala. Potem je trajalo vsaj kakšen mesec, da sem res normalno začela živeti, vendar vseeno od takrat naprej ni več isto. Hrbtenica me v spodnjem delu še vedno grozno boli. Vsak dan. Kakšni dnevi so slabši, kakšni boljši, vendar je bolečina vedno prisotna.
Bila sem pri splošnem zdravniku, ki me je dal na fizioterapijo. Tam sem bila devetkrat in vse kar je bilo je da sem ležala in so me priključili na nek aparat ki mi je masiral hrbet. Trikrat so mi tudi raztegovali hrbtenico (na nekem aparatu, kjer imaš noge dvignjene in pri miru...). Nič od tega mi ni pomagalo, zato me je moj zdravnik napotil k ortopedu. Tam so me dali na rentgen, ker nisem imela od prej stranskih slik. Ugotovili pa niso nič. Napotili so me nazaj k mojemu zdravniku (kamor še nisem šla), da naredi še neke izvide- mislim da glede krvi... To je vse.
Zanima me če je možno, da bi le z vajami za hrbtenico lahko mogoče odpravila te bolečine. Kje naj dobim te vaje in ali mogoče pomaga tudi ortopedska žoga na kateri sediš. Vsak dan delam po ves dan (večinoma v sedečem položaju) zato bi za vaje težko našla čas, na žogi pa bi lahko sedela vedno. Sicer sem si jo kupila, vendar me hrbet zaradi nje še bolj boli. Tako da sem jo komaj ta teden začela uporabljati le po petnajst minut na dan. Toliko da se počasi navajam na njo.

Najlepša hvala za vaš odgovor!
 
odgovor: bolečine v križu
avtor: Franci Beigot, dr. med. datum: 01.04.2002 01:23
Spoštovana obiskovalka,
bolj kot sedenje na žogi vam svetujem sprostitev in redno rekreacijo, pravilen položaj telesa pri delu in preventivne vaje. Nekatere od teh vaj ste gotovo osvojili že na fizikalni terapiji. Navodila za ostale vaje lahko dobite – v obliki skic z opisom – pri vašem izbranem zdravniku.
Lep pozdrav !
Franc Beigot, dr. med.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.012s] Ads