Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Splošna in družinska medicina
vprašanje: VLAGA
avtor: anonimno datum: 29.03.2002 15:54
Kakšne negatine posledice lahko pusti vsakodnevno spanje in občasno bivanje v vlažnem prostou(na stenah in stropu je vidna plesen)?
 
odgovor: VLAGA
avtor: Franci Beigot, dr. med. datum: 01.04.2002 01:26
Spoštovana obiskovalka,
vlažno in toplo okolje je zelo primerno za uspevanje plesni. Plesni se razmnožujejo s sporami, ki so alergeni. V fazi množitve je v zraku ogromno spor, ki so lahke in vsebujejo alergene. To pomeni, da senzibilizirane osebe ob stiku z njimi razvijejo alergijske znake (kihanje, dušenje,…). Rast plesnim otežimo tako, da zmanjšamo vlažnost stanovanja. Zračimo vsaj 30 minut dvakrat dnevno, v stanovanju ne sušimo, v zimskih mesecih ogrevamo vse sobe. Če opazimo rast zidnih plesni, jih čistimo s klorom in drugimi pripravki.
Lep pozdrav !
Franc Beigot, dr. med.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.012s] Ads