Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Splošna in družinska medicina
vprašanje: lecitin
avtor: anonimno datum: 31.03.2002 16:36
Redno kolesarim, rada pa bi izgubila nekaj kilogramov. Podjetje Lanes kot dopolnilo k prehrani prodaja kapsule lecitina, ki naj bi pomagal pri razgrajevanju maščob. Ali torej lahko pomaga pri hujšanju? Kako naj ga uživam ter kakšni so njegovi učinki? HVALA!
 
odgovor: lecitin
avtor: Franci Beigot, dr. med. datum: 01.04.2002 01:31
Spoštovana obiskovalka,
lecitin je v vsaki živalski in človeški celici, zlasti v jajčnem rumenjaku, možganih, živcih.
Je del fosfolipidov, ki so glavni sestavni del vseh bioloških membran. Telo zanj lepo skrbi in pomanjkanje lecitina je huda redkost. Kot emulgator je dodan nekaterim živilom (v čokoladi, majonezi,…) – bolj znan kot dodatek E 322. (Si lahko predstavljate: Z uživanjem čokolade z lecitinom - bi človek shujšal ! ) Z uživanjem lecitina ne boste shujšali – ob velikih dozah lecitina in holina si boste nakopali celo stranske učinke: potenje, bruhanje, drisko. Velike doze holina imajo za posledico vonj telesa po ribah. Držite se raje vaše metode hujšanja – kolesarjenje.
Lep pozdrav !
Franc Beigot, dr.med.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.013s] Ads