Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Interna medicina
vprašanje: Sinov kašelj
avtor: Zoran datum: 01.04.2002 20:25
Lep pozdrav!

Cca 1 mesec nazaj je sin Jan (star 8 let) pričel kašljati. Ponavadi je v kratkem roku prenehal in to brez zdravil, tokrat pa je kašelj trajal dalj časa. Najprej smo poskusili s sirupom in septoletami, nakar smo se odločili za obisk pri zdravnici. Ugotovila je rahlo vnetje, predpisala Amoksiklav 625 - 1 tablet na 12 ur. Stanje se kljub temu ni spremenilo. Ponovno smo obiskali nadomestnega zdravnika, ki je ugotovil, da vnetja ni in da bi lahko bil vzrok njegovega kašlja alergija. Predpisal je tablete Letizen (1 tableto na 24 ur) in razpršilo za nos Tafen (2 x na dan v vsako nosnico). Dr. je dejal, da bo vidna zboljšava v zelo kratkem času, če je to vzrok. Vendar je ostalo isto. Sinov kašelj je suh, in sicer pohrkava, kot bi ga dušilo, nos je zamašen, vendar pri pihanju ne priteče nič oz. zelo malo. Menili smo, da bi ga peljali na test za alergijo, vendar se bojim, da je kaj drugega vzrok za to, saj do sedaj teh težav ni imel.

Najlepša hvala za odgovor!
 
odgovor: Sinov kašelj
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 02.04.2002 19:39
Spoštovani!
Omenjena zdravnika sta se odločila za zdravljenje najpogostejših vzrokov, ki privedejo do omenjenih težav. S pomladjo se pričnejo sezonske alergije, zato bi bili testi za alergijo koristni. Ponovno se bo potrebno posvetovati z zdravnikom. Morda ima v nosu oz. v zg. delu žrela polipe, ki ga dražijo in otežkočajo dihanje (te spremembe se da operativno odstraniti). Sicer pa priporočam uživanje veliko tekočin (do 2 litra dnevno) ter izogibanje zelo močnati in sladki hrani (čokolino, močnik, torte) ter odstranitev alergenov iz njegovega okolja (prah, pršice, dlaka).
lp
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.022s] Ads