Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Splošna in družinska medicina
vprašanje: povišan očesni tlak
avtor: anonimno datum: 04.04.2002 11:54
Spoštovani!

Zanimajo me mozni vzroki (poleg visoke dioptrije) za povisan ocesni tlak in simptomi le tega.
Za odgovor se vam ze v naprej najlepse zahvaljujem.
 
odgovor: povišan očesni tlak
avtor: Franci Beigot, dr. med. datum: 04.04.2002 21:38
Spoštovani obiskovalec/a,
pri zvečanem očesnem pritisku gre – poenostavljeno - za blokiranje ozkega kota sprednjega očesnega prekata s korenskim delom šarenice, za oviro pri odtekanju prekatne vodice ali za njeno povečano tvorbo. Dovzetnost je tako večja pri daljnovidnih, v zimskih mesecih, ob slabi svetlobi, pri starejših, po vnetjih, po očesnih poškodbah, pri zadebeljeni očesni leči, po očesnih operacijah, po zapori mrežnične vene, po krvavitvah v očesu, pri uporabi nekaterih kapljic za oči......Pri počasi nastajajočem glaukomu zna biti pešanje vida njegov edini znak. Samo pri hitro nastajajočem povečanem očesnem pritisku so prvi znaki bolečina v polovici glave, barvni krogi okoli vira svetlobe in nekoliko slabši vid.
Lep pozdrav !
Franc Beigot, dr. med.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.013s] Ads