Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Splošna in družinska medicina
vprašanje: Vrtoglavica oziroma nizek krvni t
avtor: anonimno datum: 06.04.2002 10:07
Pozdravljeni!

Stara sem 22 let in imam velikokrat nizek pritisk, tudi razlike med spodnjim in zgornjim so zelo nizke, npr. za kakšnih 10-20 enot. Ponavadi nimam težav. Me pa skrbi, ker se mi samo dvakrat ali trikrat na leto zgodi, da se mi začne v hipu, vrteti, ne da bi prej kaj na to kazalo. Vrti se mi tako močno, da nenadoma postanem čisto živo rdeča v glavo, čez kakšne pol ure pa čisto bleda, mrzle roke in noge. Vrti se mi približno kake dve uri. Najbolje je, da ležim, če pa hočem vstati, mi je tudi zelo slabo. V takem trenutku se počutim zelo zelo slabo. Ali mislite, da je to povezano z mojim nizkim pritiskom ali je možno, da je to povezano še s kakšno drugo boleznijo? Če je, s kakšno? Za odgovor Vam že vnaprej najlepša hvala.

LP
 
odgovor: Vrtoglavica oziroma nizek krvni t
avtor: Franci Beigot, dr. med. datum: 08.04.2002 21:20
Spoštovana obiskovalka,
nenadne spremembe krvnega tlaka so resnično lahko povezane z vrtoglavico, le da tako pogojena vrtoglavica običajno traja krajši čas. Telo nadzira ravnotežje z ravnotežnimi organi, ki ležijo v notranjem ušesu. Tako lahko vrtoglavico povzročijo nenormalnosti v ušesih, v živcih, ki povezujejo centre v možganih; povezana je lahko tudi s težavami z vidom, vratno hrbtenico in podobno. Niste omenili ali vam morda ob tem hitreje ali neenakomerno bije srce. Za zanesljivejši odgovor na vaše vprašanje je potreben vsaj kratek, rutinski pregled stanja vaših ušes (sluha), vratne hrbtenice in srca.
Lep pozdrav !
Franc Beigot, dr.med.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.012s] Ads