Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Interna medicina
vprašanje: Coca-Cola
avtor: anonimno datum: 12.04.2002 16:45
Zanima me če Coca-Cola zares močno škoduje zdravju? Slišal sem da bi morala biti na njej označba pravtako kot na cigaretah: Zdravju škodljivo. Nasploh vem, da so gazirane pijače niso najbolj zdrave, vendar pa me zares zanima slabosti Coca-Cole na zdravje. Lep pozdrav!
 
odgovor: Coca-Cola
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 15.04.2002 15:18
Spoštovani!
Coca-Cola ima zelo nizek PH, kar pomeni, da je kisla, zato ni primerna za ljudi z občutljivim želodcem oz. pri tistih, ki že imajo rane na želodcu ali pa jih peče zgaga. Sicer pa je v njej veliko kofeina, zato sodi med poživila, tako kot kava. Sicer mi niso znane študije, ki bi govorile o vplivu te piajče na zdravje.
lp
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.014s] Ads