Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: FIKSNA PROTEZA
avtor: MILAN datum: 23.04.2002 17:28
Pred dvema letoma mi je zobozdravnik naredil spredaj zgoraj 7 porcelanskih zob zadaj pa snemljivo protezo na tečmane ,na vsaki strani po 4 zobe. Spodaj pa mi je naredil snemljivo protezo za zadnje zobe na vsaki strani po 3. za kar sem doplačal cca 250.000.00 sit. Ker pa sta se mi sprednja spodnja sredinska zoba začela tako majati mi jih je moral pred mesecem spuliti.
Zdaj mi svetuje, da pobrusi ostale zobe spodaj (7 zob) in naredi fiksno protezo priblžno 13 zob, kar pa pravi da ne more narediti na socialno. Ker bi me to ogromno stalo (cca 450.000,00 sit) vas vprašam če se res nič ne more narediti iz naslova zdravstvenega zavarovanja. Hvala
 
odgovor: FIKSNA PROTEZA
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 28.04.2002 17:47
Spoštovani gospod Milan!
Zavarovane osebe so upravičene do naslednjih zobnoprote-tičnih nadomestkov:
- posamezne prevleke
- mostička, če manjkajo najmanj trije zobje zapored, razen v vidnem področju (enke,dvojke,trojke) ko je pravica do mostička, če manjka en ali več zob.
- delne snemne proteze, če manjkajo trije ali več zob zapored

Za nadstandardne materiale in storitve je potrebno doplačilo ( porcelan, kovinasta protezna baza, sidra, dražja kovina od tiste, katero prizna zdravstvena zavarovalnica ). Cena doplačil se formira tržno in je lahko različna pri različnih izvajalcih.
Zobozdravniki imamo tudi različno dolge čakane dobe za protetične storitve na račun zdravstvene zavarovalnice (zato ker zavarovalnica omejuje mesečno "kvoto"). Če pacient želi uveljavljati pravice iz naslova zavarovanja, ga vpišemo v čakalno knjigo. Če želi protetični izdelek pred iztekom čakalne dobe je samoplačnik.
Upam, da sem Vam pomagal v Vaši odločitvi. Predlagam Vam, da o tem vprašate svojega zobozdravnika in ga zaprosite za natančnejše pojasnilo.
Lep pozdrav, mag. Nenad Mehle,dr.stom.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.018s] Ads