Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: aparat
avtor: Jana datum: 08.05.2002 11:32
Stara sem 35 let.Pri 28 letih so mi bile v spodnji čeljusti odstranjene osmice in ena šestica, v zgornji čeljusti pa petica in šestica. Zaradi tesnega stanja zob so le ti zarotirani in pa tudi precej plombirani. Ali sem prestata za aparat in ali je sploh smotrno razmišljati o njem, če so zobje že toliko plombirani, da so že zreli za prevleke?
 
odgovor: aparat
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 09.05.2002 21:35
Spoštovana gospa Jana!
Z razvojem ortodontije, posebej fiksne (aparat se začasno cementira na zobe), so se indikacije njene učinkovite rabe zelo razširile. Danes praktično ni starostne meje po kateri več ne bi mogli učinkovito zdraviti anomalije položaja zob. Svetujem Vam obisk in pregled pri specialistu ortodontu. Ortodontska terapija je po 18 letu starosti samoplačniška storitev.
Protetična terapija (prevleke na zobeh) je tudi možna rešitev. Katera rešitev je v Vašem primeru boljša, je odvisno o stanju zoba (njegove krone in korenine), o tem ali je zob vitalen ali zdravljen, o stanju obzobnega tkiva, o ugrizu... Zato Vam brez pregleda ne morem svetovati kateri način terapije je za Vas primeren.
Lep pozdrav, mag.Nenad Mehle, dr.stom.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.021s] Ads