Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Kirurška obolenja trebuha
vprašanje: kila
avtor: anonimno datum: 07.05.2001 17:13
Pozdravljeni!

Že nekaj mesecev imam ob naporih bolečine v desnih dimljah. Imam občutek, kot, da mi nekaj leze proti mošnji. Bi to lahko bila kila?
 
odgovor: kila
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 09.05.2001 15:31
Spoštovani,
najverjetneje gre res za kilo. V začetni fazi so težave le pri naporih ali aktivnostih pri katerih se povečuje pritisk v trebušni votlini (dvigovanje težjih bremen, kašljanje, močno napenjanje ob odvajanju,...). Kasneje pa se že opazi izbočenje trebušne stene, ki je sprva lahko veliko le za oreh ali manjše jajce. Občutek, da vam nekaj leze proti mošnji je lahko posledica "potovanja" kile vzdolž dimeljskega kanala, po katerem poteka semenski snop proti modu. Svetujem vam pregled pri kirurgu, saj lahko dokončno diagnozo postavimo le z pregledom. Pregled in operacija morebitne kile je možna tudi v Medicinskem centru Iatros (01 4366190).
Lep pozdrav,
asist.mag.Boštjan Mlakar,dr.med
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.017s] Ads