Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: APARAT IN NOSECNOST
avtor: barbara datum: 30.05.2002 11:11
Zdravo!
Stara sem 31 let in se odlocam za fiksni aparat na spodnjih zobeh. Ker so mi pred leti odstranili sestico, se mi je ugriz zamaknil in s tem imam med spodnjimi zobmi kar precej prosora, obenem pa se mi enke in dvojke obracajo na ven. Nameravam si narediti mosticek. Ali je rezultat po odstranitvi aparata trajen, ali se zobje spet pomaknejo v prvotno lego. Ali je smotrno aparat nositi med nosecnostjo, slisala sem, da je cel ugriz takrat bolj mehak.
Druga stvar ki pa me zanima je beljenje zob in sicer z laserjem. Prijateljica si je to dala narediti v tujini in postopek naj ne bi bil skodljiv za sklenino.
zahvaljujem se vam za odgovore, lep pozdrav
 
odgovor: APARAT IN NOSECNOST
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 02.06.2002 16:54
Pozdravljeni!
Odgovor na prvi del vprašanja Vam bo podal ortodont, kateri Vam bo izdelal in cementiral fikksni ortodontski aparat. On je opravil pregled, meritve in analize medzobnih in medčeljustnih odnosih v ustih, modelu in RTG posnetku in se na osnovi tega in nekaterih drugih dejstev odločil za določeno terapijo ter Vam jo tudi predlagal. V pogovoru z njim boste tudi dobili informacijo o poteku terapije in njeni prognozi. Samo na osnovi podatkov iz Vašega pisma ni možno napovedati uspeh terapije. Po odstrenitvi fiksnega aparata terapija še ni končana in je potrebno še nekaj časa nositi snemni ortodontski aparat, kateri bo obdržal doseženo stanje in preprečil vrnitev zob v prvotno lego. Nosečnost ne vpliva na učinkovitost ortodontskega aparata.
Beljenje zob ni trajno in čez nekaj tednov ali mesecev se naravna barva vrne. Škoda denarja in časa!
Lep pozdrav, mag. Nenad Mehle, dr.stom.

domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.043s] Ads