Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Interna medicina
vprašanje: neenakomeren utrip srca - drugič
avtor: anonimno datum: 19.07.2001 14:20
Spoštovana!
Se opravičujem, da vas ponovno nadlegujem.

Vse skupaj najbrž ni tako hudo, vendar vznemirja in opozarja, ker do sedaj tega ni bilo.

Nekaj podatkov:

v družini niso prisotne srčno-žilne bolezni, tudi ne vem, da bi kdo prebolel srčni infarkt ali da bi kdo umrl nenadne smrti.
Do sedaj sem bil relativno zdrav in imam nizek krvni pritisk. Sladkorne bolezni mislim da nimam. Visok sem 186 cm in težak 73 kg. Ne jemljem nobenih zdravil,ne kadim, ne pijem ne kave, ne alkohola (1 dl ob nedeljskem kosilu ali pa ob kakšnem praznovanju, drugače pa ne), nisem pa več tako telesno aktiven kot včasih.
Nimam bolečin za prsnico, diham normalno, nimam vrtoglavice, edino če hitro vstanem iz počepa se mi zamegli, pa takoj mine, če se hitro sklonim.
Ne živim stresno.
Torej bi od vsega skupaj, kar ste mi našteli lahko prišlo v poštev več gibanja in primerna prehrana (ne jem rad mastno, jem redno meso, a malo, rad imam sadje, kruh, krompir, rad se posladkam, a vse zmerno, to pove tudi moja telesna teža).
Ali mi ob teh podatkih lahko še kaj svetujete, razen obiska zdravnika - k njemu grem zelo redko - vsakih nekaj let enkrat, pa še to le ob gripi za bolniško, enkrat zaradi bolečine v križu, potem je pa že konec.
Pa brez zamere.
Lep pozdrav.
 
odgovor: neenakomeren utrip srca - drugič
avtor: Andreja Cokan, dr. med. datum: 19.07.2001 15:04
Spoštovani!

Strinjam se z vami. Živite zelo zdravo, kar tako naprej! Od dejavnikov tveganja za razvoj kardio-vaskularnega obolenja je le moški spol. Niste omenjali stresa. Če imate stres, ga poskusite čimbolj omejiti (če je to mogoče ob hitrem tempu našega vsakdana).
Svetujem vam, da si občasno izmerite krvni tlak, ki mora znašati okoli 130/85 mmHg in da vam določijo vrednosti krvnih maščob, ki so lahko povišane ne glede na vašo primerno telesno težo. Od telesnih aktivnosti pa priporočam tek, kolesarjenje, plavanje in hojo. Telesne aktivnosti naj bodo "v mejah normale", ker nobeno pretiravanje ne koristi. Če bi se motnje srčnega ritma še stopnjevale in bi se ob tem pojavile težave, pa bi bilo potrebno posneti EKG, itd.
Lep pozdrav!
Andreja Cokan dr. med.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.027s] Ads