Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: premajhne čeljusti
avtor: anonimno datum: 12.06.2002 13:37
Hčerka je stara 10 let. Pred tremi leti je dobila najprej samo zgornji del aparata, nato pa še spodnjega. Aparat je dobila zaradi nepravilno izraščenih zob. Sprednji zobje so se ji lepo oblikovali, sedaj pa je ortodont ugotovil, da imapremajhne dlesni za stalne štirice in petke. Zato je priporočil, da bi hčerka začela nositi zunanji aparat (ogledali sva si ga lahko na lutki in hčerka se z nošenjem takšnega aparata z žico okrog glave nikakor ni strinjala). Nositi bi ga morala prvih 6 mesecev tudi dan in noč, kasneje pa samo ponoči. Hčerka trenira atletiko in tudi drugače je hiperaktivna. Zato predvidevam, da bi jo takšen aparat oviral. Zato sprašujem, aliobstaja kakšen drugačen aparat, s katerim bi dosegli željene rezultate.
Za odgovor se lepo zahvaljujem!
 
odgovor: premajhne čeljusti
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 12.06.2002 15:47
Spoštovana!
Brez pregleda in ortopana (RTG posnetka) Vam žal ne morem odgovoriti na vprašanje. Menim, da predlagana terapija z ekstraoralnim ortodontskim aparatom ni edina primerna. Hčerkini razlogi s katerimi zavrača nošenje omenjenega aparata so po mojem mnenju tehtni, logični in upravičeni. Svetujem Vam, da obvestite ortodonta o hčerkini in Vaši odločitvi in ga zaprosite, da Vam ponudi alternativne rešitve.
Lep pozdrav, mag. Nenad Mehle,dr.stom.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.041s] Ads