Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: izrastek v ustih
avtor: INA datum: 13.06.2002 14:45
Pozdravljeni !
Pred nekaj časa se mi je na dnu ustne votline ( natančneje na črti, ki teče po sredini spodnje strani jezika proti dnu ustne votline ) pojavila nekakšna rdeča pika, podobna malo večjemu mozolju. Boli me sicer ne, vendar pa sem ob tem ugotovila, da imam pravzaprav že od prej na tej črti nekakšno izrastlino na obeh straneh, pa ne vem, ali je to normalno in ima to vsak človek ali ne ( kajti zdi se mi kar precej veliko in če se dotaknem z jezikom, jo lahko kar precej premikam sem in tja, česar do sedaj nisem opazila) ? Rdeča pika zraven tega je čez nekaj časa izginila, a se je že čez kakšen dan spet pojavila. Kaj bi to bilo in kaj lahko storim ?
Hvala za odgovor in veliko uspeha še naprej ( mislim, da mi ni treba še posebej pohvaliti vaše res koristne spletne strani )!
 
odgovor: izrastek v ustih
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 14.06.2002 19:51
Spoštovana Ina!
Hvala za pohvalo! Brez pregleda Vam ne morem zagotovo odgovoriti na vprašanje katero se nanaša na rdečo piko. Lahko je sprememba lokalnega značaja, lahko pa posledica nekaterih dogajanj drugje v organizmu. Če se bo sprememba ponavljala, ali Vam povzročala težave, svetujem pregled pri stomatologu, oz. specialistu za ustne bolezni. Izrastlini katere opisujete sta izvoda podjezičnih žlezd slinovk in nista patološki, ampak anatomski pojav.
Lep pozdrav, mag. Nenad Mehle,dr.stom.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.028s] Ads