Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Kirurška obolenja trebuha
vprašanje: Plastična operacija
avtor: Dete datum: 14.06.2002 22:26
Pozdravljeni!
Stara sem 19 let. Do 17. leta sem bila kar trdna osebnost, dokler me ni zamajalo v temeljih; ljudje (tisti, ki so mi zelo blizu in tisti, ki so mi malo manj blizu) so se začeli zelo očitno spotikati ob mojo postavo, natančneje ob moje majhne prsi. Nekaj časa sem se požvižgala na to in verjela, da dozorim tudi jaz. Pripombe pa so se stopnjevale, postajale vse pogostejše in krutejše. Moja postava je še vedno povsem otroška. Zdaj sem (to si še sama težko priznam) povsem zakompleksana. Huje kot vse zlobne pripombe pa se me dotaknejo povsem življenske stvari, npr. nakupovanje oblačil. Iz nakupov se zadnje čase vedno vrnem objokana in brez volje do življenja. Nobeno žensko oblačilo mi ne pristoji, naj bo še tako majhno.
Razmišljam, da moram poiskari pomoč, vendar ne vem ali naj se obrtnem na psihologa ali morda na plastičnega kirurga. Zelo si želim normalnih prsi, vendar bi morda pomagal tudi spremenjen odnos do lastnega telesa? Sama dvomim v to. Prav nihče me namreč ne sprejema takšno kot sem. Tudi sama ne več. Poskušala sem se zrediti in sem tudi se, a prsi so ostale nespremenjene.
Razmišljam le še o plastični operaciji kot o edinem izhodu iz moje težave. Ali je povečanje prsi pri mojih letih sploh možno? Kakšne so možne negativne posledice? Koliko stane takšna operacija?

Za nasvet se vam že v naprej zahvaljijem. Dete
 
odgovor: Plastična operacija
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 20.06.2002 11:59
Spoštovani!
V zvezi s težavami, ki jih opisujete vam svetujem pogovor s plastičnim kirurgom. Osebno bi z operacijo počakal, saj se vaš telesni razvoj še ni zaključil. Tudi pogovor z psihologom bi bil koristen. Vseh vaših težav namreč tudi idealne prsi ne bodo rešile.
lp
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.018s] Ads