Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Kirurška obolenja trebuha
vprašanje: KILA PRI OTROKU
avtor: ALENKA datum: 20.06.2002 11:18
Spoštovani, prosim za pomoč!
Hčerka, stara je 4 leta ima kilo na levi strani. Opazili smo jo že lani. Zanima me ali je operacija nujna ali še naj počakamo. Zanima pa me še nekaj. Ali si lahko sami izberemo vrsto operacije npr. vstavljanje čepka ali rezanje in šivanje. Če je možno, kateri način mi priporočate! Ne želim, da bi se ponovilo. Hvala. Alenka.
 
odgovor: KILA PRI OTROKU
avtor: doc. dr. Boštjan Mlakar, dr. med. datum: 20.06.2002 11:56
Spoštovani!
Pri otrocih priporočamo operacijo kile pred vstopom v šolo. Možna je le operacija brez vstavljanja čepka, vzrok za kilo pri otrocih je namreč drugačen kot pri odraslih, zato je vstavljanje umetnih materialov nepotrebno in celo prepovedano. Ponovitve so zelo redke in ne presegajo 1 do 2 %, v bolnišnici otrok ostane le dan ali dva. Tudi bolečine so blage.
lp
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.043s] Ads