Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: Drgnjenje zob
avtor: Lojze datum: 24.07.2001 21:55
Spoštovani!
Pogosto se zalotim, da nenehno premikam čeljust in drgnem z zobmi drug ob drugega. Zanima me če je to škodljivo za zobe in ali se tako hitreje obrabijo?
Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor!
Lojze iz Maribora
 
odgovor: Drgnjenje zob
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 25.07.2001 21:04
Spoštovani g. Lojze!
Posledica dolgo časa trajajočega stiskanja spodnje čeljusti je lahko obsežna obraba zob z hudimi estetskimi in funkcionalnimi motnjami. Pojavijo se tudi patološke spremembe v čeljustnih sklepih(obraba!) ter napetost čeljustnih mišic. Veliko ljudi v spanju stiska zobe,ne da bi se tega zavedali. Pogosta posledica je tudi glavobol(že zjutraj ko se zbudijo jih boli glava!). Za preprečevanje stiskanja čeljusti obstajajo posebej za to prilagojeni ustni čšitniki, katere lahko dobite pri zobozdravniku. Za dodatna pojasnila me lahko pokličete v ordinacijo na tel. 03 581-55-00, ali mi pišete na e-naslov nenad.mehle@siol.net Lep pozdrav Mag.Nenad Mehle,dr.stom.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.017s] Ads