Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
 
 

Zdravniški forum > Zobozdravstvo
vprašanje: paradontoza
avtor: Dusan datum: 05.07.2002 08:40
Pred casom sem zaznal , da se mi pri ciscenju z nitko med 3 in 4 levo zgoraj pojavi v ustih okus po neke vrsti gnilobi, grenak okus. Ob podrobnem pregledu, pa sem opazil, da so se mi dlesni nad temi zobmi pomaknile rahlo nazaj. Ali je to paradontoza, oz kaksni so ocitni znaki in ali si lahko sam kako pomagam, da preprecim nadaljevanje. Star sem 39 let in redno skrbim za ustno higieno in zelo pogosto zvecim zvecilne (ce ima to morda kaksen vpliv na zobovje in dlesni).
Hvala za odgovor in lep pozdrav

Dusan
 
odgovor: paradontoza
avtor: mag. Nenad Mehle, dr.stom. datum: 07.07.2002 20:33
Spoštovani g. Dušan!
Menim, da je vzrok za Vaše tažave neadekvatna zalivka ali zobna prevleka. Verjetno, da prehod med zobom in zalivko oz. prevleko ni gladek, obstaja previs. Tu se nabirajo ostanki hrane, katere je težko odstranjevati. Zaradi gnilenja le teh, prihaja do neprijetnega zadaha in vnetja dlesni, katera se posledično retrahira (povleče). Predlagam pregled pri osebnem stomatologu in zamenjavo zalivk oz. prevlek.
Lep pozdrav, mag.Nenad Mehle,dr.stom.
domov pomoč
e-pošta forumi
Isci

 
Vsa vsebina teh spletnih strani je izključno informativnega značaja. O svojih zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali specialistom.
Vsebino je prepovedano kopirati brez dovoljenja
avtorjev. [0.017s] Ads